Pravni fakultet (Sveučilište u Splitu)
Pravni fakultet (Sveučilište u Splitu)
  • ???
  • po (službenoj) dužnosti (kratica za 'ex officio')

Pravni fakultet
Domovinskog rata 8
21000Split
Hrvatska
+385 (21)
Centrala.: 39 35 00
Tajništvo Fax: 39 35 97
Dekanat: 39 35 02
Referada: 39 35 95
studentskareferada@pravst.hr
Knjižnica tel./fax: 39 35 75
OIB: 03541568700
IBAN: HR4324070001100578448


Kolegiji ««

BAZE PODATAKA U UPRAVI

Oznaka: PRUBPU
Vrsta: izborni
Razina: napredna razina
Semestar / trimestar: V semestar Upravni Studij
ECTS: 6
6 ECTS
(ECTS: 6 - 5. Semestar , Predavanja + Vježbe
Kolegij koji omogućava lakše razumijevanje i usvajanje znanja o strukturama i organizaciji baza podataka vezanih za upravu i njenu djelatnost.
Kompetencije koje se stječu:

 

Osposobljavanje polaznika studija za shvaćanje, razumijevanje i usvajanje, aktualnih i relevantnih informacijsko komunikacijskih tehnologija, kod strukture i organizacije baze podataka u pravu, te na njima temeljenih znanja u kontekstu implementacije narečenog u upravi i pravosuđu i u ostalim javnim službama.

Preduvjeti za upis:

Zavšena prethodna godina studija

Sadržaj:


U programu predmeta nadalje se izučavaju aplikativni softveri baze podataka kao i njihova implementacija u svim segmentima javnih službi. Softverski programi baze podataka posebno će se izvoditi na osobnim računalima. Završna predavanja i vježbe bit će posvećeni modeliranju baze podataka i njihovoj praktičnoj primjeni. Prezentirat će se različiti modeli baze podataka u društvenom sustavu, kao i distribuirani podaci - način podjele i korištenja podataka.


Preporučena literatura :

Prof.dr.sc. Slavko Šimundić: "Podaci i baze podataka” , Sveučilište u Splitu, Pravni fakultet, 2005. ; Prof.dr.sc. Slavko Šimundić: "Funkcijska informatika u društvenim sustavima", Sveučilište u Splitu, Pravni fakultet, Split, 2000.Dopunska literatura:

Prof.dr.sc. Mladen Varga: "Baze podataka", Društvo za razvoj informacijske pismenosti (DRIP), Zagreb, 1994.; Prof.dr.sc. Mladen Varga: "Upravljanje podacima", Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Poslijediplomski studij "Informatički management", Zagreb, 2001.Oblici provođenja nastave: predavanja / vježbe
Jezik poduke i mogućnosti praćenja na drugim jezicima: HRV|ENG
Način provjere znanja i polaganja ispita: usmeni ispit / Način praćenja kvalitete i uspješnosti izvedbe svakog predmeta i /ili modula: 1. Mišljenje studenata o kvaliteti nastave putem anketa
2. Nastavnici koji podučavaju srodne predmete surađuju i zajednički vode brigu o kvaliteti nastave. Evaluacija nastave se provodi od strane pročelnika Katedre.
Pridruži nam se na Faceu Prati pravsthr preko RSSa
Korisnička zona
Login